SCM erkend alarm en/of volg systeem

U bent bij ons aan het juiste adres om een SCM gecertificeerd alarm of volgsysteem te laten monteren volgens de huidige normen.

De door ons gemonteerde systemen zijn daarom goedgekeurd voor de verzekeringsmaatschappijen.

Sinds 1-1-2015 zijn, in samenwerking met de verzekeringsmaatschappijen, de regelgevingen aangescherpt om zo de diefstal van voertuigen terug te dringen.  De belangrijkste wijziging is de eis van de 2de autorisatie.  Het deactiveren van het alarm systeem dient met een aparte handeling gedaan te worden en mag dus niet alleen met de originele sleutel.  Pas na die 2de autorisatie wordt het alarm systeem en de extra start onderbreker uitgeschakeld.  Hierdoor is het alarm systeem niet meer te hacken.  Bij het sluiten van het voertuig wordt het alarm systeem wel meteen geactiveerd.

Ook voor het volgsysteem geldt dat altijd een startonderbreker bij gebouwd dient te worden.  Bij alarm/jamming detectie zal de startonderbreker in werking treden, waardoor het voertuig uiteraard niet meer gestart kan worden.  Het systeem kan ook altijd op afstand op startblokkade worden gezet.

Het voertuig kan hierdoor nooit uitvallen tijdens het rijden door toedoen van het alarm/volg systeem, maar zal de eerst volgende poging niet starten.